Houdt u van rust, natuur, ruimte, en een lager levenstempo, waar files niet bestaan, waar mensen bij de kassa in de supermarkt niet alleen afrekenen maar vaak ook nog hun persoonlijke ervaringen uitwisselen en waar u gemiddeld tussen de 30 en 45 minuten moet rijden om grotere activiteiten te vinden?
Dan is wonen en werken in de Nievre en de Autunois (Bourgogne) een paradijs voor u!

Om u duidelijk te maken – voor zover dat kan via een site met woorden en beelden – beschrijven we hier zo goed mogelijk hoe het leven er uit ziet, en wat er aan activiteiten te doen is. Want er is heel veel te doen, de afstanden zijn alleen vaak wat langer (reken dus gauw een uur) en het aantal bezoekers ligt meestal wat lager (er wonen nou eenmaal veel minder mensen op een groot gebied!).

Houdt u van drukte, veel mensen bij elkaar? Veel auto’s en een rap levenstempo? Dan is de Nièvre niet uw bestemming.Het klinkt wat cru, maar leven in de Nievre is niet voor iedereen geschikt. De mensen die ervoor kiezen en wisten wat ze zouden vinden, zijn hier zielsgelukkig en willen nooit meer terug. Mensen die het Nederlandse, drukke leven willen voortzetten in een ‘mooie omgeving met een prachtig landschap’ krijgen het meestal zwaarder en willen na een paar jaar weer terug naar het 'makkelijke leventje', waar alles dichtbij te vinden is.

Hier enkele quotes van mensen die naar de Bourgogne verhuisden:

'Mijn leven is veranderd van luxe in geluk'

'Ik raak niet uitgekeken op de uitgestrekte natuur om ons heen. Ik vind het een voorrecht dat mijn kinderen hier mogen opgroeien'.

'Door het landschap en de rust, ontdek je gevoelens die je in Nederland niet hebt'.

WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.