Wilt u een leven zonder stress, maar vol natuur, ruimte en rust? Dat kan in de Nièvre, in de Bourgogne.

1 Hectare bos per inwoner; dat geeft wel aan hoeveel bos er is! De lucht is schoon, de omgeving is groen. Er zijn geen snelwegen, dus geen files....

Genieten van het leven in de Bourgogne

Waar kunt u nog uren wandelen in een bos, zonder een andere mens tegen te komen? In de Nièvre!

U loopt echter wel grote kans een hert of ree tegen te komen, die wonen er in grote getalen. Evenals vele andere dieren die er alle ruimte hebben. 

De Nièvre is dan ook met name geschikt voor mensen die graag de rust in de natuur opzoeken, of dat nou in het bos is, of in en op een van de grote meren die het gebied rijk is.
Het Lac des Settons is een van de meest toeristische meren, waar u met familie en kinderen een terrasje kunt bezoeken of een boot kunt huren. De huizenmarkt is in de Nièvre nog steeds interessant met lage prijzen voor huizen op ruime percelen. In veel dorpjes is leegstand van huizen veelvoorkomend. 

Bij veel bedrijven die ter overname staan worden tevens appartementen verkocht die boven het winkel- of bedrijfspand liggen. Zie hiervoor o.a. enkele bedrijven die ter overname staan op deze site - rechts op de pagina.


WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.