Werken & Ondernemen

Hoe vindt u een werkzame toekomst in de Bourgogne?

Banen in vaste dienst vindt u op deze site niet vaak, wel de informatie over het zelf starten van uw eigen bedrijf, of het overnemen van een reeds bestaand bedrijf. 

In het overzicht - navigatie rechterzijde op deze pagina onder knop 'Ter overname' - vindt u een selectie van bedrijven die een nieuwe eigenaar zoeken. 
Mocht hier niet bij staan wat u zoekt, of wilt u meer informatie over een van deze bedrijven, neemt u dan contact met ons op. Ga hiervoor naar 'contact'.

Bent u werkzaam in de medische wereld en wilt u in de Bourgogne werken? Neem dan contact ons op, er zijn talloze vacatures in de Bourgogne die op u wachten! Huisartsen, specialisten in ziekenhuizen, privé-klinieken of als zelfstandige.

In the Nievre, there are a lot of opportunities to start your own business. Taking over a business that is going to stop, hiring a shop in a small place, or starting up your own business. Our contact can help you finding the right people that can help you starting up. When you look at the right side, you see a selection of shops and business that can be taken over. Are you looking for something else? Please let us know!
De Nièvre heeft vanwege de terugloop in economische groei ingezet op het ontvangen van nieuwe bewoners, waaronder Nederlanders en Belgen. Voor de Nièvre zijn deze nieuwkomers een aanwinst omdat ze winkels open houden die anders wellicht leeg zouden blijven, en voor deze nieuwkomers (zoals u!) is dit een kans om een gekoesterde wens te kunnen realiseren.


WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.