Het département de Nièvre (58) is één van de vier départementen van de voormalige regio de Bourgogne.
Sinds 1 januari 2016 zijn de regio's Bourgogne en Franche Comté samengevoegd tot 'Bourgogne Franche Comté'.

Deze site spreekt voornamelijk over het gedeelte van de Bourgogne, omdat de aangeboden ondersteuning alleen voor dit gebied geldt.

De regio Bourgogne Franche Comté (BFC) heeft in totaal 8 departementen. De voormalige Bourgogne bestond uit 4 departementen; de Nièvre (58), de Yonne (89), de Côte d’Or (21) en Saône-et-Loire (71) .

De hoofdstad van de nieuwe regio (BFC) is Dijon, de hoofdstad van het département de Nièvre is Nevers. Nevers ligt op 2 ½ uur rijden van Parijs.

De oppervlakte van de Bourgogne is bijna net zo groot  als Nederland, maar er woont slechts 10% van het aantal inwoners in Nederland! 

De veelzijdige Bourgogne

De Nièvre is een van de dunst bevolkte gebieden uit Frankrijk, en bestaat voornamelijk uit weilanden (landbouw) en bos. Houtwinning en rundvlees (de Charolais) zijn belangrijke inkomstenbronnen. Ook toerisme is een belangrijke bedrijfsactiviteit.

De Nièvre is een rijk gebied aan natuur; met bossen, meren, beekjes en een rijk flora- en faunaleven. Een gebied waar wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Maar ook voor liefhebbers van wijn, musea, kastelen en culturele activiteiten is er volop te doen. 


Onder het kopje 'Activiteiten' vindt u diverse sites die het grote aanbod in activiteiten weergeven, waaronder de vele open lucht festivals, vanaf het voorjaar en in de zomer.WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.