Ter overname : fonds de commerce Auberge

Een Auberge met een landelijke bekendheid* in het kleine, pittoresque dorpje Poil zoekt nieuwe uitbaters. Het pand ligt tegenover de prachtige kerk. Poil ligt in de Nièvre, nabij het actieve stadje Luzy.

Gezocht wordt een duo/koppel dat de activiteit wil voorzetten met een cuisinier en persoon in de bediening. Ter overname is de fonds de commerce ; het pand wordt gehuurd bij de gemeente.

De Auberge is in 2015 geheel gerenoveerd door de gemeente na een brand, en is daarna weer tot leven gebracht met een geheel nieuwe inrichting. Binnen zijn 26 couverts en buiten 20 – 40.


  

Beneden bevindt zich de bar met restaurant en de professionele keuken (die begin dit jaar is uitgebreid), de toiletten voor de gasten .


Hierboven ligt de verdieping die nu bewoond wordt door de uitbaters en daarboven is de verdieping met de 4 gastenkamers.

Eén van deze kamers (de grootste) heeft een douche op de kamer ; de andere twee kamers maken gebruik van de douches op dezelfde verdieping. Hier bevinden zich eveneens de twee toiletten die door de vier gastenkamers gebruikt worden.

Alle kamers hebben wel een eigen wastafel en zijn geheel volgens de brandweer normen gekeurd.

De kamers worden momenteel verhuurd voor 55€ per nacht (de kleinere) en 65 € (de grotere).

De verdieping die nu privé gebruikt wordt bestaat uit : 1 werkkamer (bureau, wasmachine, opslag), 1 woonkamer, toilet, 2 slaapkamers en 1 badkamer met douche.

Achter de Auberge ligt een terrein dat erg mooi en praktisch is ingericht door de huidige eigenaren ;

- het terrasgedeelte voor het restaurant

- een bloementuin met eraan vast een zitgedeelte voor de gasten van de Auberge

- een afgesloten, mooi aangelegde privé-tuin met houten terras

In de tuin staat nog een schuur die omgebouwd kan worden tot een gîte/gastenkamers. Het plan was om deze kamer ook rolstoeltoegankelijk te maken. De vergunning hiervoor is al aangevraagd en goedgekeurd.

Aan de voorzijde van de Auberge - onderaan de trap bij de entrée - is nog een klein terrasje waar voorbijgangers hun koffie drinken.

In de weekenden zijn er momenteel gemiddeld 20 couverts per avond. Bij de muziekavonden zijn er tussen de 50 en 80 personen. De uitbaters werken veel met FB en hebben veel vaste klanten.

*De landelijke bekendheid van deze Auberge komt door de naam van de gemeente : Poil. De uitdrukking ‘ à poil’ betekent ‘naakt’, waardoor er regelmatig tv-reportages worden gemaakt op landelijk niveau. De tekst: ‘Je suis à P/poil’ kan dus betekenen : ik ben in Poil of ik ben naakt….

De cijfers :

De omzet van de Auberge was in 2016 160.000 €

In 2017 hebben de eigenaren (bewust) minder kamers verhuurd en is de omzet gedaald naar 130.000€.

Huur van het gehele pand bedraagt 605 € incl. BTW.

Momenteel wordt er 1 salaris betaald uit de inkomsten. De uitbaters hebben veel geld geïnvesteerd in o.m. de tuin-aanleg.

De vraagprijs voor de fonds de commerce bedraagt 60.000 €.


De eigenaren wensen na de zomer over te dragen, dus we zoeken snelle beslissers!
Bij interesse, of wanneer u meer informatie of foto!s wenst, mailt u uw vragen naar info@wwbourgogne.com.

WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.