Te koop ; mooie panden met gîtes in prachtige stad

Midden in het centrum van cultuurstad la Charité sur Loire zijn te koop 2 panden met daarin diverse gîtes, die ondergebracht zijn in een bedrijf.

 

Het gaat om twee panden die beiden al meer dan 10 jaar in gebruik zijn als gîtes en klanten uit de hele wereld ontvangen. De huidige eigenaren hebben dit bedrijf (en de gîtes) helemaal opgezet en gebracht naar een goed lopende business. Ze willen nu terug naar hun geboorteland i.v.m. familie.

 

De twee panden hebben elk diverse gîtes (2, respectievelijk 3), zijn helemaal ingericht, gebruiksklaar en hebben beide de mogelijkheid (en zelfs in aanleg) om een extra gîte te realiseren.

 

Het eerste pand beschikt over 2 gîtes en kan een extra gîte herbergen op de bovenste verdieping. Het andere pand (met een prachtige toren die uitzicht biedt over de stad) heeft naast de mogelijkheid een extra gîte aan te leggen een kelder die momenteel verhuurd wordt voor het geven voor wijnproeverijen. In dit zelfde pand wordt ook een ruimte verhuurd aan een autorijschool – waarmee dus ook jaarlijks huurinkomsten verdiend worden.


     De klanten van deze gîtes komen onder meer uit Scandinavië, Canada, Groot-Britannië en Nederland. Veel van deze klanten komen terug.

 

Vanwege de ligging van deze gîtes, in het centrum van een mooie en actieve stad, komen er gasten voor culturele bezoeken en actieve tripjes.

La Chartité (gelegen aan de Loire) ligt op 2 uur rijden van Parijs en heeft veel kunstwinkels en boekwinkels. De stad staat onder meer bekend om het ‘Festival du mot’.

 

Er zijn diverse mogelijkheden voor geïnteresseerden :

- koop van de beide panden

- koop van een van de panden

- naast bovenstaande kan men ook het woonhuis van de eigenaren kopen dat eveneens in de stad ligt, centraal tussen de beide panden

 

Bij de verkoop blijven alle meubels achter ; de nieuwe eigenaren kunnen dus de verhuur door laten lopen en direct inkomsten genereren. Ook website en contactgegevens worden overgedragen en horen bij de overname.

 

Cijfers:

Omzet van het grootste pand in 2017: 28.000 €

Kleinste pand in 2017: 16.000 €

Inkomsten verhuur aan auto-rijschool: ruim 6.000 per jaar

 

(Kosten als verzekeringen, tax foncière bij ons bekend)

 

Vraagprijs pand 1 (2 gîtes) : 150.000 €

Vraagprijs pand 2 (3gîtes) : 350.000 €

 

Vraagprijs woning : 180.000 €

Voor interesse en/of meer foto’s ; mail via info@wwbourgogne.com

 

WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.