Karaktervolle Chambre d’Hôtes met bierbar met dranklicensie

In een klein dorpje gelegen in de Bazois, staat deze zeer mooi opgeknapte en karaktervolle Chambre d’Hôtes met 4 gastenkamers, een te verhuren mooi appartement, bierbar (met Licence IV) met restaurantruimte en naast gelegen huisje. Het geheel is operationeel en kan na overname dus direct voortgezet worden.

De huidige eigenaren gaan na 6 jaar verder met andere activiteiten. Ze hebben het geheel zeer smaakvol gerenoveerd en ingericht en hebben tevens een netwerk met diverse culturele en culinaire activiteiten opgezet. Dit netwerk is in de omgeving goed bekend en de thema-avonden worden goed bezocht. De klanten komen uit heel Europa, met een groot aandeel uit Noordelijke landen, waaronder Zwitserland, Belgie en Groot-Brittanië.

Het pand

Het hoofdpand (1750) heeft een kleine voortuin – waar ook een terras is in de zomer – en een grote achtertuin met terras voor de gasten van de CdH. Beneden bevindt zich de bar, de eetruimte, de keuken en een bijkeuken (met o.a. washok). De bierbar met charmante kleine eetzaal is tevens de ontvangstruimte van de gasten.

Vanuit de benedenverdieping gaat een prachtige draaitrap naar de bovenverdieping waar op de eerste verdieping 3 charmante kamers zijn (waarvan 1 familiekamer) en op de bovenste verdieping een vierde kamer en een apparement. In alle kamers zit een nette nieuwe badkamer en zijn mooie, houten vloeren aangebracht.
Het naastgelegen sfeervolle huisje is waarschijnlijk nog ouder, waar zelfs nog een stuk van een Romeinse weg door de kamer loopt! In dit huisje is aanvoer elektra en water aanwezig om het verder aan te kleden, maar vooralsnog dient het als opslag. Het heeft een eigen toegang tot de tuin en kan heel goed als woonruimte dienen of verhuurd worden. U kunt vanuit het hoofdpand via een doorgang naar dit huisje.

De daken van beide panden zijn volledig vernieuwd.

De beide panden worden verwarmd d.m.v. palletkachels.

Omgeving

Het dorpje heeft 150 inwoners en ligt op 7 kilometer van Chatillon-en-Bazois waar u supermarkt, sportvelden, culturele activiteiten en andere winkels vindt. Het Canal du Nivernais loopt op enkele kilometers afstand, waar met name in de zomer de nodige toeristen langs en over komen (fiets resp. boot).
Nevers – de grootste stad in de omgeving – ligt op 47 km afstand.

Cijfers

De omzet van de Chambre d’Hôtes bedraagt circa 50.000 euro per jaar, de bar heeft een omzet van ongeveer 14.000 euro.

Het gebruik van electra ligt op circa 2300 euro per jaar.

De kosten voor electra en verwarming (pallet) zijn erg afhankelijk van de persoonlijke wensen en invulling waarmee deze kosten behoorlijk variabel zijn.

Overname

Te koop is dit geheel van de Chambre d’Hôtes , met de bar en de licencie, het appartement en het naastgelegen huisje.

Een groot deel van de inrichting zit bij de overnameprijs in :

Inrichting van de kamers (bedden, beddengoed), keukenapparatuur (waaronder drie vaatwassers, wasmachinge en droger, diepvries, opbouw zwembad (van 6,5 x 3,5 m) , groot deel van de tuinmeubels, barinrichting, tafels en stoelen , bestek.

Niet bij de overname horen enkele privé-bezittingen waaronder schilderijen.

Vraagprijs voor het geheel is 295.000 €

Bent u geïnteresseerd in dit mooie object, neemt u dan contact op via info@wwbourgogne.com.

WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.