Bar restaurant in de buurt van Canal du Nivernais

In een klein dorpje in de Nièvre is dit sfeervolle restaurant ter overname. Het heeft de laatste jaren vooral naam gemaakt met de Indonesische keuken en enkele vegetarische en Belgische specialiteiten. Na 4 jaar moeten de huidige eigenaren het rustiger aan doen i.v.m. gezondheidsproblemen.

Ter overname is de fonds de commerce van het restaurant met Licence IV, een bar met verkoop van kleine artikelen (nu o.m. dépôt de pain).

De zaal heeft 28 couverts in de grote zaal, en nog eens 8 in de bar, en buiten op het terras is plaats voor 16 couverts.

Het restaurant ligt in een rustige omgeving, in een mooi plattelands dorp, op een paar minuten van het Canal du Nivernais, en op 5 kilometer van Chatillon-en-Bazois, waar diverse winkels en scholen zijn en een actief sport- en cultureel circuit.
De klanten bestaan onder meer uit een kring met vaste klanten, en daarnaast de boottoeristen die over het kanaal varen en fietsers die langs het kanaal fietsen.

Het pand

Het pand wordt gehuurd bij de lokale overheden en bestaat uit de volgende delen :

- Beneden : Bar, restaurant, keuken, toilet


- Boven : 3 kleine kamers die verhuurd worden aan toeristen. Verder een ruim appartement met 3 kamers en badkamer. De gehele bovenverdieping is onlangs geheel gerenoveerd en is dus in perfecte staat.- Buiten : Tuin gelegen naast en achter het pand van 300. De tuin kan meer betrokken worden bij de activiteit, door bijvoorbeeld speeltoestellen te plaatsen of zelfs een restaurant-tuin in te richten.

De luiken zijn geverfd in 2016 en dus in zeer goede staat. Huurprijs van het gehele pand bedraagt 680 € (340 voor benedenverdieping en 340 € voor de boven verdieping).

Verwarming van het pand gaat via gas (tank in de tuin).

Kosten verwarming per jaar circa : 1000 € per jaar (dit kan wisselen)

Electriciteit per maand : 175

Cijfers

Omzet van de afgelopen jaren ligt tussen 25.000 en 30.000 euro. I.v.m. ernstige ziekte is het restaurant de afgelopen maanden vaak gesloten geweest, waardoor de inkomsten navenant gezakt zijn.

De vraagprijs voor de fonds de commerce bedraagt : 28.000 €

Inclusief goodwill, Licence IV, materiaal in de keuken, tafels en meubilair behorend bij het restaurant (enkele zaken zijn privé-bezit en vallen hier niet onder).

De prijs is exclusief voorraad.

Heeft u interesse, of wilt u meer informatie, mail ons dan via info@wwbourgogne.com

WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.