Te koop: huis met bistro-bar

Te koop een voormalige bar/bistro

Er is parkeergelegenheid voor het stadhuis en op een plein 30 meter verderop.
Voor het pand is ruimte voor een klein terras en in samenspraak met de naastgelegen kruidenier kan eventueel ook een breder gedeelte, waarvoor recht van overpad geldt, benut worden.

Wanneer men alcoholische dranken wil serveren, kan men, na een instructie van enige dagen en een examen een licentie 2 verkrijgen die toestaat alcohol te schenken tot een percentage van 19 % (sherry, port, etc.) ; men moet dan uiteraard wel de Franse taal machtig zijn.

Het pand is ook zeer geschikt als salon de thé en voor het verkopen en uitserveren van patisserie.
Gescheiden door een strookje eigen terrein waarvoor het recht van overpad voor de kruidenier geldt, ligt een bijgebouwtje met een zaaltje van ca 23 m2, dat voor vele doeleinden geschikt is en daaronder bevindt zich een souterrain/kelder met de restanten van een broodoven ; in vroeger dagen was hier een bakkerij gevestigd.

Op de bovenverdieping van het hoofdgebouw bevinden zich een drietal kamers en een sanitaire ruimte met eigen toilet, wastafel, en een bad/douche ; deze verdieping kan als woonverdieping dienen, maar de kamers kunnen ook als gastenkamers benut worden.


Ten behoeve van de caféruimte bevindt zich een toilet op de tussenverdieping.

Het pand is goed onderhouden en bevindt zich in een nette staat.

Dit pand is uitermate geschikt voor iemand die rustig wil wonen, en daarnaast een minimale activiteit wil met een sociaal karakter, waarbij geld verdienen niet het belangrijkste is. aaltijden te serveren. Het biedt tevens de mogelijkheid om te wonen in een cultureel actief dorp, op circa 20 km van een leuke stad (Autun) en omringd door een bijzonder mooie omgeving.

Omgeving

Cussy-en-Morvan is een idyllisch gelegen dorp met circa 500 inwoners, gelegen in de Haut-Morvan ; het vormt, samen met Anost één van de polen van de Grand Autunois Morvan, het samenstel van de gemeentes rond de, op 20 kilometer afstand gelegen, centrale stad Autun.

De Haut-Morvan kenmerkt zich door uitgestrekte bossen, een middengebergte met toppen tussen de 500 en 700 meter, talrijke riviertjes en beken, weilanden bevolkt door koeien van het Charolais ras, wandelpaden, adembenemende vergezichten, steeds wisselende landschappen, frisse lucht, een alom tegenwoordige natuur en een verrassend palet van inwoners.

Van oudsher is de Morvan een arme streek en dat is nog terug te zien in de eenvoud van de bebouwing en het karakter van de Morvandiaux die gewend zijn met weinig genoegen te nemen en er hard voor te werken.

In de zomermaanden wordt het dorp vooral bezocht door eco-toeristen (wandelaars, fietsers, ruiters, lopers en wielrenners) en zijn de talrijke tweede huizen bewoond. 's Winters zijn het met name de vaste bewoners die voor sfeer en warmte zorgen, maar lopen de aktiviteiten terug. Wel is er een groeiende tendens dat mensen ook tijdens de kerstdagen en met oud en nieuw de rust en de kalmte opzoeken.

Vraagprijs : 75.000 euro

Mocht u interesse hebben in dit pand, en meer info willen ontvangen, of het pand bezoeken, dan kunt u mailen naar info@wwbourgogne.com

WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.