Ter overname: kruidenierswinkel

In een dorpje met Thermale baden in het zuiden van de Morvan, gelegen nabij de doorgaande weg met verschillende winkels, ligt dit kruidenierswinkeltje dat ter overname is. Het is een goedlopend winkeltje met nog talloze mogelijkheden voor een nieuwe invulling.De winkel is slechts 50 m² groot en staat behoorlijk vol. De huidige eigenaresse gaat met pensioen en heeft de winkel 9 1/2 jaar in haar eentje gerund. Het is een typisch Frans winkeltje wat prima loopt op de vertrouwde manier, maar dat met een paar nieuwe impulsen – en gebruik makend van website en bijvoorbeeld FB – nog weer meer kan opleveren om er met twee mensen van te kunnen leven.

Het pand waarin de winkel is gevestigd staat naast een kapperszaak en tegenover een gezellig restaurantje, vlakbij het postkantoor en de bakker en nabij de plaats waar wekelijks de markt is.


Verderop in de straat is nog een kruidenierswinkel gelegen evenals de gemeentecamping, en in het gehele dorp zijn veel appartementen en overnachtingsmogelijkheden voor de personen die voor een kuur komen. Er is nog een grote camping, een zwembad (binnen en buiten), een bioscoop, diverse restaurants & bars, een boekenwinkel en twee garages. Het seizoen van de kuurgangers loopt van april tot eind oktober, en in de maanden half juni tot half augustus is het hoogseizoen m.b.t. overige toeristen en bezoekers. In deze omgeving hebben veel Parijzenaars, Belgen en Nederlanders een tweede huis.

Cijfers :

De vraagprijs voor de overname van de winkel (good-will en meubilair) is 29.500 €.

Bij de overname hoort al het winkelmeubilair en 2 grote diepvrieskisten. Er is nog voorraad aanwezig (nu circa 5.000 €) en deze kan desgewenst (deels) overgenomen worden.

De omzet ligt al jaren rond de 130.000 à 150.000 €, met de inzet van slechts 1 persoon.

Momenteel wordt de winkel – en het daarboven liggende 4-kamer appartement (dat geheel gerenoveerd moet worden) gehuurd voor 487€ per maand. Het pand kan ook gekocht worden voor 52.000 €.

Dit houdt in dat nieuwkomers de winkelruimte en een ruim appartement in eigendom kunnen nemen en zo voor lage kosten werk en privé kunnen realiseren.

Overige kosten :

Het pand wordt met behulp van electriciteit verwarmd, en de maandelijkse electriciteitskosten liggen rond de 300 € per maand.

WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.