Huis + 2 aangepaste gites en minicamping

Interessant voor personen met een beroep of opleiding in de zorg, maar ook voor diegenen die hun werk anders en elders willen voortzetten!

Het gaat om een ruim pand (een voormalige boerderij – van rond 1850), geheel verbouwd vanaf 2005, met oog voor comfort en authentieke elementen, en ernaast gelegen twee aan elkaar gebouwde huizen ingericht als gîtes. De kleine gîte is geschikt voor 2 tot 4 personen, de grote voor max. 6 personen.

Om de panden heen ligt een terrein van een halve hectare, waarop een veldschuur, een bijgebouw, een eigen waterput en het zwembad zijn. Het zwembad is in 2013 aangelegd met een afmeting van 5 x 10 meter, prachtig gelegen en met mooi uitzicht. Er is veel belangstelling voor deze gîtes vanuit diverse reis-organisaties, ondanks dat de huidige eigenaren nog niet veel aan publiciteit hebben gedaan. Zo vormt een groot deel van de klanten momenteel MS-patiënten. Ook andere vakantiegangers maken gebruik van de gîtes.

De afgelopen jaren zijn de gîtes  50% van de tijd (op jaarbasis) bezet. Er is nog een reële groei mogelijk v.w.b. de omzet.
-        minicamping
-        uitbreiding  3e en 4e gîte
-        chambre d’hôtes

Daarnaast is tot nu toe alleen gewerkt met Nederlandse klanten en organisaties, en zijn Franse klanten of andere EU landen nog geheel niet benaderd.

Indeling huis:
Entree via kleine buitentrap in grote eetkamer, aangrenzend een vide, keuken en badkamer en wc. Onder de vide ligt de woonkamer met open deuren naar het terras en de tuin, voorzien van een houtkachel die tevens de warmwater voorziening naar de cv regelt. In deze ruimte en in de eetkamer is vloerverwarming aangelegd.
Het huis is hoog gelegen en heeft  naar alle kanten een zeer weids en mooi uitzicht over de aangelegen velden en bebossingen.
Boven bevinden zich twee slaapkamers (voorzien van airco) en een toilet. Onder het huis bevinden zich 4 grote ruimtes die dienen als opslag, berging,kelder etc., waar zich ook cv en washok bevinden. Overige info:
  • Het gehele huis is geïsoleerd
  • Dak is in 2008 vervangen
  • Verwarming via centrale verwarming en houtkachels
  • Ruimte voor uitbreiding  3e  gite  mogelijk
Het geheel ligt in een rustig gehuchtje dichtbij een dorp met circa 300 inwoners, op 30 km van de hoofdstad van het departement de Nièvre; Nevers.
Scholen in de buurt:  circa 5 km lagere school, voorgezet onderwijs 12 km (vervoer per schoolbus)
Cijfers:

Huidige omzet : na overleg
Vraagprijs voor het geheel, te weten huis,  twee huizen “gites” en  een groot ingebouwd zwembad:
 310.000 euros

Een van de gîtes - achterzijde met terras

WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.