Winkel ter overname: fietsen en tuinapparatuur

In de goedbezochte winkelstraat van dit stadje is ter overname een winkel in o.m. fietsen- en tuinapparatuur. De winkel staat al jaren zeer goed bekend en heeft alle potentie om nog verder uit te groeien.De winkel verkoopt voornamelijk grasmaaiers en heggenscharen (70% van de omzet), maar heeft daarnaast ook een aanbod in fietsen, waaronder een groeiend aandeel elektrische fietsen. Tevens klein aanbod van scooters, helms en andere aanverwante artikelen.

Van alle verkochte gemotoriseerde artikelen doet de eigenaar tevens het onderhoud en de reparaties, wat maakt dat de klanten blijven komen.

Het aandeel fietsen is nu nog bescheiden, maar o.m. door een uitbreiding van het aanbod met bijvoorbeeld (sportieve) fietsuitrusting en sportkleding in het algemeen, kan de klantenkring verder uitgebreid worden en de omzet vergroot.

Zoals in veel gevallen is de eigenaar op de leeftijd om met pensioen te gaan, en bouwt hij langzaam de activiteit af. Daarnaast is er momenteel weinig geïnvesteerd in het aantrekkelijk maken van de winkel. Er zijn dus op diverse vlakken mogelijkheden om de verkoop in de winkel te verbeteren, dit alles binnen de context van een goed bekend staande winkel en een trouwe klantenkring.

Over het jaar genomen is de verkoop nu als volgt verdeeld;

In het voorjaar meeste verkoop grasmaaiers, in de winter heggenscharen en onderhoud/reparatie van al het materiaal.

Het pand

Het pand bestaat uit de winkel, met naastgelegen reparatieruimte, en achtergelegen enorme opslag ruimte. Onder het pand is ook nog een grote kelder gelegen.Boven de winkel is een ruim en aangenaam opgezet appartement met woonkamer aan voorzijde met groot terras, 3 slaapkamers, ruime badkamer, keuken en binnenplaatsje.  Hier valt d.m.v. een renovatie een comfortabel appartement van te maken, aangezien alles momenteel in de jaren '60 stijl verkeert!

Cijfers

Huur: Het gehele pand wordt momenteel gehuurd en deze huur beslaat 758,- € per maand.

Verwarming van het pand is d.m.v. 'fuel'; het verbruik ligt rond de 2000 liter per jaar.

De omzet is in 2016 circa 190.000 €, met een netto winst van 20.000 €. Op het moment werkt de eigenaar full-time en zijn vrouw part-time in het bedrijf.

De overnameprijs bedraagt in totaal 45.000,- €; 
Circa 25.000,- hiervan is al het materiaal dat achterblijft waaronder bedrijfsbus, aanhanger, winkelmeubels, alle reparatie middelen; de overige 20.000,- € is voor de fonds de commerce.

Niet inbegrepen - en ook nader in overleg vast te stellen - is de voorraad.

Kortom: een heel goed bekend staand en goed lopend bedrijf, met leuke producten en mogelijkheden voor verdere ontwikkeling voor een interessante prijs!

Voor meer info en/of foto's bij belangstelling, mail naar info@wwbourgogne.com

WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.