Chambres d'Hôtes op 2 uur van Parijs!

Chambres d'Hôtes op 2 uur van Parijs!

Een sfeervolle en heel nette, goed onderhouden Chambre d'hôtes, gelegen in de omgeving van Cosne, op slechts 2 uur van Parijs.

Deze Chambre d'Hôtes ligt in een gehucht van een plaatsje met 520 inwoners waar een lagere school en collège (onderbouw middelbare school) is. In een straal van 5 km wordt deze Chambre d'Hôtes aangegeven met bewegwijzering borden. De locatie is erg geliefd bij reizigers van het noorden naar het zuiden, door de ligging op nog geen 10 minuten van de snelweg.Klanten zijn erg tevreden en trouw; een groot deel van de klanten komt hier terug. Ook bezoekers van het middeleeuwse kasteel in aanbouw 'Guédelon', bezoekers van Vézelay, wijnliefhebbers rond Pouilly en steden als Bourges en Sancerre overnachten in deze Chambre d'Hôtes.

Er zijn momenteel 3 kamers in de verhuur, waarvan 1 dubbele (familiekamer met 4 bedden). Allen zijn voorzien van ruime en luxe badkamers. Een vierde kamer (op de benedenverdieping) wordt privé door de eigenaars gebruikt.De eigenaresse die al 24 jaar dit bedrijf voert, weigert regelmatig klanten omdat ze het graag rustig houdt, maar er is voldoende potentie om het aantal overnachtingen te laten toenemen. Er kan nog 1 kamer bijgetrokken worden en er kan nog een privéruimte ingericht worden. Bovendien is ze nu slechts open van april tot september. Ze heeft altijd minimaal 2 kamers verhuurd.

Ze stopt veel tijd in het maken van eigen jams, pâtés etc., die dus erg geliefd zijn bij de klanten.

Het pand:                                                                                

Beneden; keuken met oude oven, woonkamer met toilet, beiden met mooie tommettes,  zomerkeuken en diverse uit- en ingangen naar de voor- en achtertuin en dus een kamer met badkamer.

Boven; 3 kamers (voor in totaal 8 personen) met elk eigen badkamer, vliering.

Zijruimte tegen de woning aan; momenteel is dit een open atelierruimte. Hier zou dus eenvoudig een kleine woning in gemaakt kunnen worden. De bovenste ruimte van deze zijruimte is al klaargemaakt om dienst te doen als extra kamer of als onderdeel van het te bouwen privé-huis.

Mogelijkheden tot uitbreiding

- Langer open zijn per jaar
- Alle klanten accepteren
- In de tuin chalets bouwen
- zwembad aanleggen in de ruime tuin (en zo prijs verhogen)
- Table d'Hôtes aanbieden (eigenaresse doet dit nu heel incidenteel)

Het hele huis is 'en pierre' en de meeste ramen - op 2 na - zijn vernieuwd en dubbel glas (kunstof kozijnen).

Cijfers:

Over de 5 maanden die ze nu open is zijn de omzetcijfers 24.000 €.

Het pand wordt verwarmd op elektriciteit en 2 haarden (hout).

- Electriciteitsverbruik circa 100 € per maand.
- Houtverbruik 5 staires per jaar (à 42€ de staire)

Vraagprijs huis/ Chambre d'Hôtes: 315.000 €

WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.