Auberge / Hotel ter overname

Auberge / Hotel ter overname

Een prachtig bedrijf; hotel - restaurant, gelegen nabij het kanaal ('canal du Nivernais') dat na 40 jaar een nieuwe eigenaar zoekt. Gelegen in de bocht van doorlopende straat in klein stadje met actief cultureel en sportief leven.
Erg geschikt voor professionnals die een nieuw project zoeken!

Alles is 'aux normes', goed onderhouden en kan zo overgenomen en voortgezet worden. Het gaat om een auberge - hotel met 9 kamers, waarvan 4 onlangs helemaal gerenoveerd en 5 in een wat oudere staat verkeren.


Een grote feest- en eetzaal met eiken houten dansvloer en 80 zitplaatsen ( geschikt voor grote groepen en feesten), een wat kleinere gezellige zaal met 35 en nog een met 20 couverts. Per dag gemiddeld 25 couverts, bestaande uit passerende toeristen, hotelgasten en lokalen.

De activiteit

Dit bedrijf is geschikt voor een samenwerkend duo, waarnaast ook nog een kok en iemand in de bediening / ménage nodig is.Het is een pand uit 1700 dat al eeuwen dienst doet als hotel en restaurant, en nog diverse schuren en ruimtes over heeft om activiteiten uit te breiden of toe te voegen. Zo zou op de binnenplaats (voor het hotel) nog een buitenkeuken geïnstalleerd kunnen worden om meer bezoekers van buitenaf aan te trekken en zo dus het aantal terrasbezoeken te laten toenemen. Het bedrijf heeft nu het predicaat 'Vélo accueil' wat inhoudt dat fietsers er welkom zijn. Gezien het aantal fietsers (met name langs het nabij gelegen kanaal) en de groei van deze tak van toerisme, kan er nog harder getrokken worden aan het aantrekken van fietstoeristen - ook voor overnachtingen.

Het pand

Het is dus een oud gebouw, waarvan het grootste deel uit de 17e eeuw stamt. In de langgerekte auberge bevinden zich beneden de 3 eetzalen, de keuken, een extra (privé- en strijk)kamer, een kantoortje, de toiletten, de receptie en nog een aparte kamer die gebruikt kan worden voor besloten etentjes.Aan dit pand zit een apart schuurtje waarin zich de wasmachines bevinden waar het beddengoed van het hotel worden gewassen. Voor het pand is een ruime binnenplaats waar zowel geparkeerd wordt, een terras is en waaraan de dwars schuur staat.

Boven het pand bevinden zich op de 1e etage de 9 hotelkamers en daarboven bevindt zich het appartement waar de eigenaren wonen. Dit appartement beslaat circa 55m2 en bestaat uit woonkamer, 3 kamers, 1 badkamer en toilet. Op deze laag zit nog een zolderruimte die ook nog ingericht zou kunnen worden.

Over de lengte van bijna het gehele pand ligt nog een kelder (cave voutée) die nu nauwelijks gebruikt wordt. Hier is ook nog een waterbron aanwezig die water geeft.

Achter de auberge staan 2 grote schuren waarin o.a. de fueltank staat, en verder diverse opslag- en werkkamers zijn. Tussen de auberge en deze schuren bevindt zich de ruime privé tuin, die geheel afgesloten is en die mogelijkheid geeft werk en privé te scheiden.

Cijfers

De omzet ligt jaarlijks rond de 250.000 €.

Het pand wordt verwarmd op fuel; jaarlijks wordt er 8000 liter verbruikt. De Chaudière is uit het jaar 2004.

 Electriciteitskosten bedragen 4500 € per jaar.

Er wordt gekookt op gas; kosten verbruik per jaar 702 € en 142 € voor onderhoud.

Vraagprijs overname:

Fonds de commerce 250.000 €

Gehele pand (bestaande uit diverse schuren, de auberge en tuinen): 400.000 €

Voor meer informatie en / of foto's kunt u contact met ons opnemen via info@wwbourgogne.com.

WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.