Auberge in stijl ter overname

Dit is een auberge met de grote 'G' van Gastvrijheid. Met 4 eenvoudige kamers, een ouderwets gezellige bar en restaurant, een gastenkamer en gelegen vlakbij een prachtig uitkijkpunt op een hoogte van bijna 700 meter.Dit is een fantastische plek waar je na een lange wandeling, hongerig en voldaan, warm onthaald wordt met zorg en lekker eten . Een plek die vraagt om met dezelfde aandacht voortgezet te worden.

Toeristen met autopech, fietsers met een lekke band, wandelaars die voor de rust komen, gezinnen die een heerlijke zondag doorbrengen in de natuur en daarna pannekoeken komen eten... De klanten komen voornamelijk uit Parijs en Noord-Europa, maar ook bewoners van nabij gelegen steden als Autun, Chalon sur Saone en het iets verder gelegen Dijon komen hier 1 of meerdere dagen doorbrengen.


De sprookjesachtige weg er naartoe en de omgeving maken dat bezoekers de snelle wereld even helemaal vergeten en genieten van de eenvoud van gastvrijheid.

Sinds 3 jaar zijn er op het terrein plaatsen vrijgemaakt voor campingcars. Deze activiteit heeft al 200 extra maaltijden per jaar opgeleverd, naast de andere uitgaven aan drankjes, ijsjes, kaarten etc.Ondanks dat de auberge zelf in een klein plaatsje ligt omgeven door rust en bos, is op 21 km afstand een TGV-station. 

Door het uitkijkpunt komen zo'n 50.000 personen per jaar naar het dorpje. De herbergier heeft goede contacten met de collega's die op een paar km afstand liggen, waardoor klanten onderling indien nodig worden ondergebracht.
De auberge zelf wordt jaarlijks door zo'n 15.000 personen bezocht.

De auberge biedt ook goede keuken waar alles vers wordt voorbereid. Toeristen uit alle landen komen hier eten evenals lokale groepen (vergaderingen en families). De eigenaar heeft regelmatig muziekavonden georganiseerd (concert + maaltijd) en ontving daarbij rond de 450 gasten.

Binnen zijn 75 couverts, buiten (waar in de zomer tevens een zomerbar wordt geïnstalleerd) is plaats voor 120 personen!

In de zomerperiode heeft de auberge extra personeel voor de spoelkeuken en de bediening.De eigenaar zoekt voor deze bijzondere plek mensen die de auberge met dezelfde overgave willen voortzetten. Want zoals de eigenaar zelf zegt; 'Je bent hier niet alleen restaurateur, maar ook gids, hulpverlener, etc....'.

Cijfers

Het gehele pand wordt gestookt op fuel. Begin 2016 is de ketel vervangen en zal verbruik met circa 35% omlaag gaan. Met de oude ketel was het verbruik zo'n 5000 liter.

Omzet in 2014: 190.000 €, winst 6.703 €, na aftrek van de salarissen.
Bij serieuze interesse zijn de balansen op te vragen.

Vraagprijs alleen fonds de commerce: 195.000 €.  Het pand is dan te huur voor 750€ per maand.

Vraagprijs fonds de commerce en pand: 395.000 €

Totaal oppervlak van het pand: 260 m2

Bent u degene die deze bijzondere plek wilt gaan beheren, en heeft u alle capaciteiten om de herberg voort te zetten?
Neem dan contact op via info@wwbourgogne.com.

WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.