Chambres d'Hôtes, molen met gîtes & camping

Chambres d'Hôtes in molen met gîtes & camping

Een goed onderhouden complex bestaande uit statig woonhuis, molen, boerderij en terrein met aangelegde camping. Hier kunt u zo aan de slag!Het geheel is ruim 15 jaar geleden gerenoveerd en heeft op sommige plekken zelfs 3-dubbele beglazing! De daken zijn de afgelopen jaren geheel vernieuwd. Verder zijn er nog veel elementen van vroeger en van de oorspronkelijke bouw behouden waaronder de deuren, kozijnen, en houten vloeren, onderdelen van de molen en de molensteen (nu in gebruik als tafel!) .Deze plek biedt naast een riant woonhuis, een aparte boerderij waarin zich een royale gîte bevindt voor 6 personen, de molen met daarin een originele en stijlvolle gîte (4 personen) met aangrenzend houten terras:Verder staan er ruime schuren op een mooi terrein, een camping met 6 zeer royale plaatsen, gelegen aan een riviertje met privé-strandje. Het is mogelijk een grotere camping te realiseren wanneer hiervoor een vergunning aangevraagd wordt.

In de molen (onder de gîte) is de (afgesloten) natte ruimte voor de campinggasten met afwasruimte, 2 douches en 2 toiletten.

Op het gehele terrein (4 hectare) dat om de gebouwen loopt, staan diverse fruitbomen (appel, kers, pruimen) die dienst doen voor huisgemaakte jam en compotes. Ook aan de overzijde van de kleine weg ligt nog een deel van het terrein.

In het woonhuis (totaal oppervlak ruim 400m2) is op de begaande grond een royale entrée, kantoortje, woonkeuken, toilet, en woonkamer en bevindt zich de slaapkamer met eigen ruime badkamer.


De bovenverdieping is geheel in gebruik voor de gastenkamers; nu 3 kamers met eigen badkamer en toilet.Een vierde kamer kan alsnog als gastenkamer worden gebruikt, en de bovengelegen zolder biedt eveneens ruimte tot uitbreiding. Hiervoor zijn alle benodigde leidingen voor elektra en water al aangelegd. Naast de Chambre d'Hôtes wordt er Table d'Hôtes geboden. Onder het huis bevindt zich een royale kelder met ruimte voor opslag en wasmachines.Het meubilair dat in gebruik is voor de Chambre d'Hôtes en de gîtes wordt grotendeels mee verkocht, evenals de meeste andere aanwezige spullen. Enkel privé bezittingen hoort alles bij de vraagprijs.

De gasten komen uit Nederland, België en Frankrijk en worden het hele jaar door ontvangen. Met de inkomsten van alle activiteiten kan een koppel goed leven.

Het huis wordt voornamelijk gestookt op fuel en deels op houtkachels.

Cijfers:

De totale grondoppervlakte: 4ha 01a 35ca.

Electriciteit is 160 € per maand. Er wordt gestookt op fuel.

Vraagprijs gehele complex:

Woonhuis, boerderij (gîte), molen (gîte) en camping: 475.000 €
Exclusief notariskosten, overname inboedel mogelijk en in nader overleg.

 Heeft u interesse? Wilt u meer informatie, mailt u dan naar info@wwbourgogne.com.

 

WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.