Bar restaurant épicerie post

Ter overname in charmant dorpje gelegen tussen enerzijds de wijngaarden en anderzijds Autun (op 20 minuten) dit bedrijf waarin verschillende activiteiten plaatsvinden: bar, restaurant, klein supermarktje, tijdschriften, kansspelen, tabak, afhaalpunt brood, postagentschap en traiteur. Deze activiteiten zorgen ervoor dat er altijd aanloop en dus klandizie is, ondanks de ligging in een dorp van 350 inwoners!

De eigenaren, die bijna met pensioen gaan en het geheel 20 jaar hebben gerund, doen het al een tijdje rustiger aan. Zo verzorgen ze de afgelopen 2 jaar alleen nog de middag shift van het restaurant, met af en toe nog een activiteit in de avond. Gemiddeld genomen verzorgen ze nu 15 à 20 couverts per dag, grotendeels zakenmensen en werklui.

Door de ligging (doorlopende weg vanaf Autun naar Couches) komen ook veel toeristen langs.Dit bedrijf wordt gerund door 2 personen, die hier tot drie jaar geleden een salaris uit haalden. In de drukke periodes huurt men een serveerster in.

Het pand

Beneden:

Restaurant zaal, bar, klein supermarktje, toilet, (professionele) keuken, en opslag tabak. Aan de weg ligt een terras (14 couverts) en achter het pand een tuin. Er is ook nog een terrein van 6 x 28 meter iets van het pand verwijderd - dus niet aangrenzend.

Bovenverdieping:

Op de bovenverdieping bevindt zich een appartement met 2 slaapkamers (met eigen wastafel), 1 grote ruimte (woon- slaapkamer) met badkamer, apart toilet. Het geheel is netjes onderhouden.

Het pand wordt verwarmd met fuel en hout. Per jaar wordt 2500 liter fuel gebruikt (tevens voor de warm watervoorziening) en 15 stairs hout.

Kelder

Onder het pand bevindt zich een (opslag) kelder en de toegang tot de aangrenzende tuin.

Cijfers:

Omzet per jaar circa 200.000 € (over 2015). Alle cijfers zijn opvraagbaar bij serieuze interesse.

Elektriciteitsverbruik: 200 € per maand.

 

Vraagprijs fonds de commerce:

100.000 € (met ruimte voor onderhandeling)

Inclusief: Licence IV, ingerichte keuken, meubilair restaurant. Exclusief voorraad !

Vraagprijs koop fonds de commerce en het gehele pand; 210.000 € (eveneens met ruimte voor onderhandeling).

Voor meer info, mail naar info@wwbourgogne.com.

WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.