Sfeervol hotel-restaurant met ruime tuin + woonhuis ter overname

Ter overname een mooi, schoon, volledig gerenoveerd en sfeervol hotel (450 m2) met 7 kamers, restaurant (35 zitplaatsen) en terras (25 zitplaatsen) en parkeergelegenheid voor 10 auto's en bijbehorend ruim woonhuis.

Volledig op norm (brandveiligheid, hygiëne, etc.) en voorzien van alle benodigde vergunningen. Bij overname kunt u meteen starten !

Na bijna 20 jaar willen de huidige eigenaars/beheerders dit goed lopende en mooi gelegen bedrijf in het hart van het Parc Naturel Régional du Morvan graag overdragen.

Van meet af aan hebben de eigenaren voortdurend geïnvesteerd in de verbetering en renovatie van het bedrijf, waarbij ze de sfeer en charme van een landelijk gelegen auberge (gebouwd in 1840) hebben behouden.

 Een klein, maar dynamisch bedrijf dat van lieverlee een wereldwijde clientèle heeft opgebouwd, variërend in leeftijd van 0 tot 90 jaar en zeer divers van karakter (sportief, cultuur minded, rust zoekend, natuurliefhebbers en/of wijnliefhebbers). Het bedrijf ademt een familiale, ontspannen sfeer waar ook kinderen met open armen ontvangen worden.

Compleet geïsoleerd, voorzien van dubbel glas en verbouwd met hoogwaardige materialen. Alle kamers hebben eigen sanitair in de vorm van douche en toilet.
De afgelopen jaren is veel geÏnvesteerd in het aantrekken van een sportief ingestelde clientèle ; met een accent op fietsers, mountainbikers, wandelaars en tri-atleten. Een beveiligde kelder is omgebouwd tot mooie fietsenstalling, voorzien van all bijhorende faciliteiten, waaronder reparatiemateriaal en schoonmaak/wasfaciliteiten. Achter de auberge zijn enkele « lounge » achtige hoekjes aangelegd waar het heerlijk vertoeven is. Hier bevindt zich ook een grote permanente barbecue en een klein bovengronds gelegen, verwarmd buitenzwembad.

Het restaurant heeft 35 zitplaatsen en een sfeervol authentiek eikenhouten plafond. Het bijhorend sanitair is geheel nieuw. De keuken, waar alles zelf gemaakt wordt, heeft een zeer goede reputatie.Onder het restaurant bevindt zich een mooie wijnkelder, met pilaren daterend uit de twaalfde eeuw, waar regelmatig proeverijen gehouden worden.

Het terras dat op hoogte, aan de voorzijde van het pand ligt, is zojuist compleet gerenoveerd, van nieuwe vloeren en ballustrades voorzien en het meubilair is opnieuw geschuurd en gelakt.Het naast liggend woonhuis (circa 150 m2), dat zich er uitstekend toe leent om als gîte geexploiteerd te worden, bevindt zich in een zelfde perfecte staat van onderhoud. Ruim van opzet, voorzien van twee complete badkamers, 3 ruime slaapkamers. Compleet geïsoleerd, voorzien van dubbel glas, met centrale verwarming en een moderne houtkachel.
 

Zowel de auberge als het naastgelegen woonhuis zijn voorzien van een brandmeldings-installatie en een anti-inbraak alarm.

Cijfers:

Het hotel en het woonhuis worden op gas gestookt. Er wordt ook gekookt op gas. Totale gasverbuik per jaar circa 2.200 € ex. BTW.

Indicatie omzet : circa 115.000 € ex BTW (gerealiseerd in een periode van 8 maanden).

Vraagprijs auberge + woonhuis : 635.000 € (incl. vergunningen/ontheffingen)

Meer cijfers en/of foto's kunt u opvragen via : info@wwbourgogne.com

 

WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.