Kledingwinkel 'plus'

Ter overname: een eigenzinnige en bijzondere kledingwinkel in de drukke straat van het centrum van Chateau-Chinon. Deze winkel heeft een duidelijke signature met producten voor de Western-, motor- en paardenliefhebbers. Daarnaast originele kleding (stijlen modieus, gothic en sportief). Daarnaast zijn er leeraccessoires (o.a. portemonnaies), hoeden en kleine snuisterijen te koop waardoor het een aantrekkelijke winkel is voor toeristen.
Dit enorme aanbod is geëtaleerd over 4 etages.

Klantenkringen

De winkel heeft veel vaste klanten en daaronder ook veel buitenlandse klanten.

De huidige eigenaar - die met pensioen wenst te gaan - heeft naast de winkel een klein atelier in het pand waar hij leer bewerkt. Door deze activiteit trekt hij ook weer klanten naar de winkel en vice versa. Bij evenementen in de omgeving (line-dancing, motorclubs etc.) is hij present. Deze winkel is eigenlijk meer dan alleen een winkel; het is een levensstijl die voor een groot en goed netwerk met klanten zorgt. Affiniteit met deze werelden is dus aan te bevelen.

Voor de winkel ligt een terras dat gebruikt kan worden voor een klein café of andere terras functie.

Pand

Mogelijkheid om winkel te verkleinen - terug te brengen naar 2 etages - en een appartement te maken over de twee bovenste etages en hier dus te wonen.

Ter overname de fonds de commerce met huur of fonds de commerce met het gehele pand (waarin naast de winkel ook 6 appartementen zitten die verhuurd worden). De prijs van het pand is nog niet nader door de eigenaar bepaald, maar dit gebeurt wanneer hier serieuze interesse in is.Cijfers:

Omzet;  110.000 € (2015) waarvan grootste deel afkomstig uit de verkoop en een klein deel van de activiteiten in het atelier.  

Huur:  900 € (voor de 4 etages)

Verbruik stookolie (voor verwarming) max. 1500 € per jaar

Verbruik elektriciteit; circa 70 € per maand

Vraagprijs fonds de commerce; 50.000 €

Exclusief de voorraad, die momenteel geschat wordt op tussen de 40.000 en 55.000 €

Heeft u interesse in deze winkel of heeft u vragen over de winkel, neemt u dan contact met ons op via info@wwbourgogne.com of via 00.33.7.86.25.16.55.

 

WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.