Restaurant Salon de Thé Hôtel Traiteur

Ter overname is dit horeca-bedrijf in de Nièvre, gelegen in stadje naast het regionale natuurpark de Morvan.

Het betreft een 3 sterrenhotel, met 18 kamers, gelegen in een klein stadje, met gastronomisch restaurant en tevens aanbod in simpelere recepten, een theesalon die bekend staat om het grote assortiment en een traiteur met opdrachten in de wijde omtrek. Een bedrijf met in de zomer 12 man personeel, een jaaromzet van ruim 450.000 euro's. Over te nemen door ervaren professionals, die zin hebben in een nieuwe start in dit mooie gebied.Het hotel
Het hotel heeft dit jaar opnieuw 3 sterren toegekend gekregen. Alle kamers zijn voorzien van een kleine, nette badkamer met separaat toilet en zijn sfeervol ingericht.


Alles is 'aux normes'  en netjes onderhouden. Een eventuele persoonlijke aanpassing van het interieur is uiteraard mogelijk. Nationale en internationale gasten.

Over het jaar genomen heeft het hotel circa 37% bezettingsdichtheid, waarbij de zomer beter bezocht is dan de winter. Er bevindt zich een lift in het hotel.

Theesalon/bar
De theesalon / bar bevindt zich aan de entree zijde van het pand, waar tevens het ontbijt bediend wordt,  en is aantrekkelijk voor toeristen. De bar beschikt over de Licence IV (sterke dranken).Het restaurant
De huidige eigenaar heeft zijn sporen verdiend in grote restaurants. Hij biedt zowel gastronomische recepten als (eenvoudigere) menu's voor toeristen of zakenmensen, waarmee zeer uiteenlopende klanten bediend worden. Er zijn 2 binnenzalen en 1 zeer aangename, sfeervolle buitenzaal gelegen tussen het hotel en de binnenzalen van het restaurant.

In totaal biedt het restaurant plaats voor 130 couverts.De catering
Dit is een belangrijk aandeel van de omzet, met opdrachten in de wijde omgeving.

Het pand
Het pand heeft een totaal oppervlak van 1400 m2 en grenst met de opening van het hotel/restaurant  aan de goed bezochte winkelstraat.

Naast de ruimtes zoals hierboven beschreven, bevinden zich in het pand nog een ondergelegen (lage) kelder voor drankopslag, een gewelfde kelder waar eveneens feesten worden verzorgd, en een achtergelegen ruim pand dat voorheen eveneens als restaurant gebruikt werd, en met enkele aanpassingen goed dienst kan doen als woonhuis.

Hier dient dan nog wel weer het e.e.a. in verbouwd te worden zoals badkamer en  keuken.
Dit pand heeft een eigen opgang en ook een ander adres (namelijk de straat die parallel loopt aan de winkelstraat).
Boven het hotel bevindt zich nog een appartement (van 50 m2) dat ingezet kan worden voor personeel of seizoenswerkers.

Vraagprijs:

Vraagprijs fonds de commerce hotel, restaurant, catering en theesalon: 460.000 euro's.
De gehele inboedel van het restaurant (inclusief de keuken), de theesalon en het hotel worden mee verkocht en zitten in de prijs inbegrepen van de fonds de commerce.

Vraagprijs koop van het gehele pand: 550.000 euro's.


WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.