Zeer luxe Chambre d'Hôtes

Het bedrijf is ruim 5 jaar geleden gestart en groeiend, maar vanwege gezondheidsproblemen moet er naar een overname gezocht worden.
Wanneer u houdt van mooie dingen, en vol zit met goede plannen, is deze bijzondere Chambre d´Hôtes wellicht bestemd voor u! Gelegen in een plaats met diverse restaurants, sportfaciliteiten en bioscoop, ligt dit geheel – modern – gerenoveerde kasteeltje.
Naast verhuur van de kamers biedt de huidige eigenaar een keuken van hoog niveau.
Er zijn o.a. 4 chambres, 5 gîtes, in totaal kunnen er maximaal 34 personen overnachten. Alle bedden zijn nieuw, evenals al het sanitair, verfwerk en veel glaswerk. Het gehele pand is door een binnenhuisarchitect ontworpen en ingericht en is daarmee uniek in de omgeving. De website – die sinds 2012 in de lucht is – trekt steeds meer gasten uit Duitsland, België, Nederland en Frankrijk. De omzet is groeiende en zit nog lang niet op zijn hoogtepunt. Maar de eigenaar is door ziekte genoodzaakt eerder te stoppen.

Het kasteeltje ligt in het Parc Naturel Regional du Morvan en is dus omringd door veel bos en natuur. Het is een gebied dat erg in trek is bij wandelaars, fietsers, mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Juist de combinatie van deze omgevingsfactoren met het luxueuze aanbod van deze chambres d´hôtes maakt het zeer succesvol.

Sinds 1 jaar is er een persoon in dienst voor ondersteuning in schoonmaak, keuken en bediening. Deze persoon kan bij overname tevens opnieuw in dienst genomen worden. De eigenaar is verder bereid – indien gewenst – bij overname een periode mee te blijven werken om contacten en werkwijze over te dragen.

Gegevens:
Van april tot oktober is er gemiddeld 70% bezetting, in de rustige maanden (oktober – april) ligt dat rond de 15%. Het seizoen 2013 – 2014 is het eerste vol gedraaide jaar en is tevens al eerste jaar dat het bedrijf winst weet te maken, na de vele investeringen die er de afgelopen jaar gedaan zijn.

Omzet 2012- 2013: 80.000 euros. Inzage in de cijfers is mogelijk bij serieuze interesse en bij bezoek aan de locatie.

Vraagprijs voor gebouw inclusief fonds de commerces, inclusief inboedel (exclusief persoonlijke meubels) 650.000 euros.

NB: Het is echt de moeite waard dit pand te bezichtigen! Dit is het enige aanbod in dit hoge segment in de omgeving en voldoet heel duidelijk aan een behoefte.
WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.