Voor een succesvolle emigratie en zo goed mogelijk integreren geldt: zorg ervoor dat u bekend bent met de Franse taal en dat u zich verstaanbaar kunt maken.

Dit is niet alleen belangrijk voor het succesvol draaien van een bedrijf, maar ook voor uw sociale leven.

  

Belang van de Franse taal

Of u nu al zeker weet dat u gaat emigreren, of dat u nog bezig bent met de ontwerpfase van uw plannen, voor iedereen geldt:  leer zo goed mogelijk de Franse taal. Zorg dat u er zo veel mogelijk mee bezig bent.

Dit is zo ontzettend belangrijk wanneer u als zelfstandige aan de slag gaat! Hoe zelfstandiger u bent op het gebied van de Franse taal, hoe makkelijker het u zal afgaan en hoe groter de kans dat uw nieuwe stap succesvol wordt!

Hierbij de quote van Barbara, die 10 jaar geleden verhuisde:
“Een tip? Ja, leer Frans! Adminstratie bijhouden is nooit eenvoudig, maar in een andere taal extra moeilijk!”
Om Frans te leren kunt u naast de bekende cursussen die op verschillende manieren, plaatsen en niveau’s worden gegeven, ook gebruik maken van cursussen die ter plaatse worden aangeboden. Zo worden in diverse plaatsen in de Nièvre (bijvoorbeeld Chateau-Chinon, Luzy) lessen Frans gegeven in groepsverband voor zeer lage kosten.

U kunt ook altijd zelf veel doen: luister naar Franse tv en radio, zet Franse muziek op, kijk Franse films. Kortom; maak de taal zo eigen en bekend mogelijk.

Wanneer u de stap gezet heeft en nog graag goed Frans bij wilt leren, is een aardige tip om aan te sluiten bij een schilder-, toneel-, muziek- of ander actief gezelschap.

WWB in Nederland

WWBourgogne komt naar Nederland! Wilt u ons spreken over één van de winkels of bedrijven op onze site,of over uw plannen voor een eigen bedrijf in de Bourgogne? Op vrijdag 25 september kunt u ons - op afspraak - ontmoeten in Den Bosch. Afspraak via info@wwbourgogne.com.  

Afwezigheid zomer

Onze contactpersoon is afwezig van 10 t/m 26 augustus. Eventuele mails worden beantwoord vanaf de 27e.  

Onderzoek Nederlanders in de Nièvre

Afgelopen dinsdag - 23 juni 2015 - zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de Nederlanders woonachtig in de Nièvre en de Morvan.

Inschrijven voor Ontdekkingsweekend

Wilt u uw plannen verder concretiseren om naar de Bourgogne te verhuizen? Kom dan naar het ontdekkingsweekend 2015. 

Meer 'ter overname'

Naast de bedrijven die u op deze site vindt onder het kopje 'Ter overname', zijn er nog meer bedrijven in de Nièvre die een opvolger zoeken. Met een nieuwe link vindt u veel extra info. 

Emigratiebeurs 2015

Op 7 en 8 februari a.s. vindt u ons weer met de stand van de Bourgogne op de emigratiebeurs!

WWBourgogne in de media

In het tijdschrif 'Maison en France' is in het net verschenen nummer een artikel gewijd aan het werk van 'Wonen en werken in de Bourgogne'. 

3, 4 en 5 oktober: Univers Bois - Hout

Wilt u een project ontwikkelen in de hout-sector? Bent u op zoek naar informatie of de juiste contacten?
Kom naar de beurs op 3,4, en 5 oktober.

2-daagse Sessie Bourgogne

'Wat heb ik de Bourgogne te bieden?'. Een vraag voor veel mensen die naar de Bourgogne willen verhuizen, maar niet weten met welk werk een inkomen te verwerven. Zonder inkomen is de stap immers niet realistisch.

Weekend lang ontdekken

Het afgelopen weekend is weer een kleine groep mensen naar de Nièvre gekomen om te ontdekken hoe zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen in de Bourgogne.

Ontdekkingsweekend mei 2014

Het komend weekend ontvangt de Nièvre weer 11 personen die komen ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn voor een start in de Nièvre.

NièvreMagazine

In het magazine 'NM' dat met een oplage van 115.000 exemplaren verspreid wordt onder de inwoners van de Nièvre, vandaag een artikel over het werk van de Nièvre om Nederlanders te ontvangen en begeleiden bij hun verhuizing naar de Nièvre.

Ontdekkings-weekend

Wilt u naar het ontdekkingsweekend in de Bourgogne? Lees hier verder en meld u zich dan aan via ons mailadres, en vul vervolgens het formulier in.

De Bourgogne in NL!

Op 8 en 9 februari 2014 is de Bourgogne aanwezig op de Emigratiebeurs te Houten.